Klub zdraví dne 12. 10 v 16h pozval všechny příznivce grilování tentokrát k vegetariánskému grilování, ve sborovém domě.
Grilování je tepelná úprava pokrmu, při kterém na pokrm dopadá tepelné záření, při jehož úpravě vzniká ono typické mřížkování.
Je známých několik metod grilování.
Přímá metoda – nejznámější, spočívá v přímém žáru.
Nepřímá metoda – stejné jako v horkovzdušné troubě.
Na kamenné desce nebo lávových kamenech.
Za nejzdravější grilování se považuje na kamenné desce, která se nejčastěji vyrábí ze žuly. Je bez strašáků karcinogenních látek, tuku a přitom si zachová všechny chutě. My jsme pro tuto příležitost zvolili elektrický gril.
Opravdu bylo co ochutnávat.
Hamburgery, celerové hranolky, špízy, dýni, nebo ananas, banán, jablka či hrušky, doplněno výbornými dipy.
Návštěvnice KZ byly velmi spokojené a dokonce nás opět navštívila i kabelová televize.
Reportáž z grilování od 2:32 min